29 iulie, 2010

Dresuiala


In unele zone i se spune sarbusca iar in altele "zer cu cartofi". E un soi de ciorba de cartofi noi dar merge facuta si iarna. Pentru o oala de 6 litri de ciorba nevoie de:
- o oala de lapte prins (2 litri de lapte pus la prins cu 2 zile inainte)
- 1 kg de cartofi noi marunti
- un morcov mare
- o ceapa mare sau 2 mai mici
- 1 ou
Se curata cartofii, se pun la fiert si se adauga morcovul ras si ceapa taiata marunt. Intre timp se smantaneste oala de lapte prins - se scoate smantana. Intr-un castron se bate oul intreg si se amesteca cu smantana. Cand cartofii sunt fierti, se rastoarna laptele prins smantanit (chisleagul) in oala si se lasa cat sa mai dea un clocot. Apoi se da oala de pe foc, se adauga sare si piper dupa gust si smantana cu oul. Se serveste firbinte sau rece din frigider. E racoritor intr-o dupa-amiaza de vara.

Un comentariu:

  1. Da, sârbușcă spuneau și bunicii mei, care nu mai sunt demult.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.