09 decembrie, 2010

alba ca zapada

Foile:
2 oua
5 linguri zahar
5 linguri ulei
5 linguri lapte
1 lingurita bicarbinat de maoniu stins
coaja de la o lamaie
faina cat cuprinde
Se amesteca toate si se adauga faina cat sa iasa un aluat potrivit, se imparte in 3 si se coc 3 foi
Crema:
1/2 l lapte
3-4 linguri faina
7 linguri zahar
1 pachet de unt
zeama de la o lamaie
Se opareste faina cu lapte fierbinte apoi se amesteca (la foc mic) zaharul si se tine pe foc pana devine ca o smantana groasa. Se da de pe foc. Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie si untul moale (spumos).
Se aseaza o foaie, crema, o foaie, crema si ultima foaie. Se lasa peste noapte presat usor (eu pun un fund de lemn deasupra) apoi se pudreaza cu zahar pudra si se taie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.