09 noiembrie, 2011

prajitura cu bezea

foile:
3 galbenusuri
50 gr margarina
50 ml lapte cald
praf de copt
125 gr zahar
Se freaca galbenusurile cu margarina la temperatura camerei si de adauga zaharul, praful de copt si laptele cald, mirodenii si faina cat cuprinde pentru un alut potrivit. Se lasa la rece jumatate de ora apoi se imparte in 2 si se coc 2 foi pe fundul tavii.
crema:
 un borcan 800 gr gem acru (prune, caise...)
un pachet unt la temperatura camerei
o farfurie adanca cu nuca pisata
mirodenii (cine vrea)
2 linguri cacao (facultativ)
Se mixeaza crema si se pune intre foi. Se lasa la presat (cu un fund de lemn deasupra) cca 24 ore
bezea
3 albusuri
1 praf de sare
o lingurita otet
225 gr zahar
Se bate spuma pana nu se mai simte zaharul apoi se aseza vasul (de preferat un castron metalic) deasupra unei oale cu apa care fierbe (sa raman cel putin 6 cm de la fundul castronului pana la suprafata apei) amestecand continuu cu o lingura pana isi schimba consistenta si apar cristale pe margine. Se rastoarna peste prajitura si se rade ciocolata deasupra.

Un comentariu:

  1. ...Draga Corina te imbratisez cu mare drag si vreau sa zic ca mi-e dor de tine.Bine ca te pot citi aici.Multumim de reteta,cred ca e delicioasa..Adriana Truscan

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.