06 ianuarie, 2012

despre ..... femei care vor sa fie in centru atentiei

Din fericire nu imi doresc sa fiu in centru atentiei pentru ca din pacate nu prea pot trece neobservata. M-a inzestrat Dumnezeu cu acest dar si chiar daca o vreme m-a deranjat asta, m-am obisnuit. De-a lungul timpului am incercat sa aflu care e motivul pentru care atrag atentia dar raspunsurile au fost atat de diferite si chiar ciudate incat am renuntat. Consider ca nimic nu e intamplator si ca Doamne-Doamne are planul Sau.
Una din modalitatile de a atrage atentia care ma deranjeaza este acel "divide et impera". Probabil de-a lungul timpului fiecare dintre noi am aplicat acest principiu cu sau fara intentie clara. Dar exista persoane, in special femei, care si-au creat un mod de viata din acest "indemn". Din dorinta de a se mentine in centru atentiei creeaza tot felul de situatii conflictuale, exagereaza micile informatii culese pe ici si colo, atribuindu-le unei persoane, "ambalate" intr-o forma convingatoare ("stii, pentru ca tin la tine, si iti doresc binele, tin sa te informez despre ce spune prietena ta despre tine") pozand intr-o buna prietena cand de fapt tot ce isi doreste este sa fie o buna prietena. Chiar daca atitudinea ma deranjeaza singurul sentiment care ma cuprinde in cazul in care intalnesc o astfel de femeie este mila. De ce mila? Pentru ca isi doreste cu atat disperare sa fie cea mai buna prietena a cuiva incat alege cele mai nepotrivite metode de abordare iar rezultatul nu intazie sa apara: singuratatea. De ce? Pentru ca "pacalita" isi va da seama mai devreme sau mai tarziu ca a fost pacalita si se va distanta, pentru ca "infierata" in cel mai fericit caz se va tine la distanta iar "intriganta" va fi mereu singura in cautarea unei bune prietene. Asta ar fi un motiv. Altul e ranile adanci din sufletul ei. Copilul abandonat in eterna cautare a cuiva pentru care sa fie "centrul universului" mereu nemultumit, mereu pozand in ceva ce nu este, mereu cautandu-se si negasindu-se, mereu in cautarea iubirii dar tinandu-se la distanta din teama de a nu fi parasit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.