02 iulie, 2012

Pepenele galben - sanatate naturala



Originea exacta a pepenelui galben nu se stie. Se banuieste ca prima data ar fi fost cultivat in India, Persia Antica sau in Africa. Ceea ce e sigur e faptul ca ne protejeaza plamanii si retina de factorii daunatori.
Acest fruct este o sursa excelenta devitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C si minerale. 100g de pepene galben consumate in fiecare zi asigura 108% din necesarul zilnic de vitamina A.
Potrivit unui studiu la care au participat aproximativ 50.000 de femei cu varsta cuprinsa intre 45 si 67 de ani, cele care au asimilat multa vitamina A si-au micsorat riscul de a dezvolta cataracta cu 39 de procente. Daca iti doresti o piele sanatoasa, solutia e vitamina A din pepenele galben.
Indiferent ca esti fumator activ sau pasiv, vitamina A te protejeaza intr-o oarecare masura de consecintele consumului de tigari, conform unei cercetari efectuate de Universitatea din Kansas, Statele Unite ale Americii.
Vitamina C stimuleaza celulele albe sa lupte cu infectiile si chiar distruge direct bacteriile si virusurile si  reactiveaza vitamina E, "atacata" de radicalii liberi.
Ce mai contine pepenele galben:
- betacaroten, luteina, zeaxantina si criptoxantina, flavonoide care ne protejeaza de actiunea radicalilor liberi (eficient pentru protejarea globilor oculari);
- potasiu (influenteaza presiunea arteriala si previn atacurile de cord);
- mangan;
- fibre. Combinatia de vitamine din complexul B, mangan, fibre si potasiu inseamna pentru corpul uman o buna sursa de energie si stabilizarea nivelului de zahar din sange.
Pepenele galben isi aduce aportul si in lupta impotriva cancerului: de colon, mamar, de prostata, de plamani, pancreatic etc.
Pepenele galben este sarac in calorii si grasimi (100 g de fruct inseamna doar 34 de calorii), dar bogat in vitamine si minerale, deci numai bun de mancat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.