22 ianuarie, 2013

Sfarsit de ianuarie

(Un articol in care am incercat sa adun intr-un un mozaic rete usor de facut in serile lungi de iarna pentru Ziarul de Iasi)
Au trecut sarbatorile, a inceput munca iar iarna nu da semne de plictiseala. Dar noi, majoritatea da. Zilele scurte, serile lungi, frigul, zapada, vantul ne fac sa ne invartim seara prin casa intre televizor si bucatarie in cautarea a "ceva de rontait". Dar parca lipseste si cheful de a sta prea mult in preajma cuptorului sau a aragazului. Asa ca incercam floricele cand se aduna familia sau prietenii in jurul unui joc de masa sau pe canapea la un film bun. Si cum scortisoara e aroma de sezon ne duce cu gandul la merele coapte cu nuca si scortisoara, la turta dulce (varianta mai ieftina de post) sau la biscuiti. Avantajul biscuitilor facuti in casa e ca putem transforma gatitul intr-o activitate de familia mai ales cand sunt si copii. Faina dar mai ales formele ne imbie la joaca. Tot o joaca sunt si covrigeii de casa. Dar parca ar merge ceva mai dulce asa ca ne gandim la unul rapid cum e crema de zahar ars. Iar daca ne-a mai ramas prin camara ceva ciocolata de la sarbatori putem sa ne incalzim cu o ceasca de ciocolata calda sau putem face o prajiturica de biscuiti fara foc.
Si toate astea ne pot insoti alaturi de o carte, ceva filme sau lucru de mana pe drumul serilor lungi spre primavara.

Un comentariu:

  1. Ce frumos va petreceti serile! Multumesc pentru retete!
    La cit mai multe si frumoase alaturi de oameni dragi!
    O zi minunata sa ai, draga Corina!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.