05 iulie, 2013

prajitura din dulceata

reteta a fost scrisa pentru a fi publicata in Ziarul de Iasi
Ca sa pot depozita borcanele umplute anul asta a trebuit sa fac ordine in beci. sSi astfel am descoperit borcane de dulceata ramase din anii trecuti. Fie ca s-au ratacit printre zarzavaturi, fie ca a fost un pic cam legata (e cam tare) sau au fost experimente care nu ne-au placut (gemul de pepene galben). Asa ca fie le las acolo pana se coc prunele si le pun la amestecul de tuica, fie le fac prajitura:
- 2 borcanele de dulceata (de 400 gr)
- 100 ml ulei

- un praf de copt
- aroma (1 lingurita scortisoara/ 2 linguri cacao/ un plic zahar vanilat) in functie de dulceata ramasa: visinele si dulceata merg cu cacao; gutuile, merele si perele cu scortisoara; capsunile, murele si zmeura eventual cu vanilia sau deloc
- faina cat cuprinde un aluat ca de chec
Se amesteca toate si se dau la cuptor in tava intinsa pentru 30 min (testul cu scobitoarea).
Asta fiind o varianta de post. Daca nu e de post se poate adauga 1-2 oua si o cescuta de lapte/iaurt/smantana.
E gustoasa si se termina repede...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.