14 septembrie, 2013

Zacusca - regina toamnei

Articol scris pentru a fi integrat intr-un articol mai mare pe Ziarul de Iasi

3 kg ceapa taiata mare, inmuiata intr-un litru de ulei si tocata se masoara cu un castron si reprezinta o portie
1 portie gogosari copti, curatati, fara seminte si tocati
1/2 portie ardei copti, curatati, fara seminte si tocati
1/2 portie "gust specific"
1/2 portie de bulion
sare, piper boabe, dafin, usturoi - puse intr-un cosulet de panza sa nu se imprastie

Se curata ceapa lasand-o in apa rece pana curatam toata ceapa. Se taie mare (cuburi sau pestisori) se aureste in uleiul incins apoi se toaca (in robot sau masina de tocat). Se poate folosi mai putina ceapa dar pastrand proportia cu uleiul. Se pune inapoi in ceaun si se adauga restul ingredientelor. Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra, se pune fierbinte in borcane si se receste in pat cald.
"gust specific" - vinete coapte si tocate
                     - fasole fiarta (daca e mare se toaca, daca e marunta se lasa asa)
                     - fasole pastai fierte si taiate marunt
                     - ghebe fierte si tocate


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca ati trecut pe aici!
Imi cer scuze pentru ca mesajele vor fi moderate iar cele care includ reclame ca si cele care sfideaza bunul simt nu vor fi vizibile pe blog.
Va multumesc pentru intelegere.